sobota 1. ledna 2011

Zoufalství!

Bydlím na Cejlu, většina z vás to ví. Od zastávky to mám tak 150 metrů k domu. Nikdo, nikdo z vás neví, jak je to daleko. Každý ten metr přede mnou je jako rána do srdce. Žijeme ve 21. století a muži zákona či jiné vysoce postavené osoby neřeší problémy jako že se člověk bojí jít v noci touhle problematickou čtvrtí nebo tu dokonce jet tramvají. Včera jsem jel od nás z bytu do města dvojkou a cikáni házeli hlasité výbušné petardy přímo uvnitř vozu. Cestující si stěžovali, ale řidič bez jediné reakce pokračoval v jízdě.
Teď vám povím příběh, který se stal v blízké minulosti dvou nejmenovaným osobám pro zachování diskrétnosti. Ještě v tramvaji se ti dva stali oběťmi otravování tří cikánů. Bylo jim hned jasné, že se jich lehce nezbaví. Vystoupili, šli po ulici dál když po nich začali chtít peníze. Zatím nenásilnou formou. Co má člověk v takové situaci dělat ? Zkrátka skončilo to tak, že cikáni dostali, co chtěli a ti dva díky kolemjdoucímu páru "v klidu" odešli. Co měli ale dělat ? Kdyby jim peníze nedali, byli by zmláceni no a kdyby zavolali polici, tak se stejně nic nevyřeší, jelikož všichni známe přístup policie k takovýmto případům. A já se ptám, proč je tomu tak ? Proč, když všichni ví, jak to v těchto oblastech chodí,sem neumístí několik mužů zákona plnících svoji povinnost - chránit a hlídat zákony bezpečnosti ve dne i v noci ? Peníze to jistě nebudou.
Dnes jsem dojel na zastávku tkalcovská, vystoupil jsem, chtěl jsem jít pěšky těch odporných 150 metrů jako obvykle, ale na protější straně ulice stál hlouček asi 7 cikánů a vím, že když okolo nejde žádný kolemjdoucí, byl bych ztracen. Proto jsem musel mrznout, čekat několik dalších minut na dvojku, abych raději jel 1 další zastávku a odtamtud se vrátil. Nebudu reagovat na žádné připomínky typu, že jsem rasista apod. Není tomu tak, ale přeci pokud 94% všech případů zločinu, přepadení a násilí našlo svoje uplatnění v ghettu v centru města, něco bude špatně. Kdo nám tu ublíží ? Koho se tu máme bát ?
Ještě chci připomenout, že mám několik dobrých přátel romů, nemám s nimi absolutně žádné problémy, ale to přeci neobhajuje všechny ty ostatní, doslova zločince !

2 komentáře:

  1. A co by sis představoval, že má řidič šaliny udělat když mu ve voze bouchají petardy? Kdyby to šel řešit osobně tak nejspíš jemu samotnému něco udělají. A další možnost co mohl udělat je zastavit a zavolat na dispečink a to by si zase další cestující stěžovali že spěchají a nedostanou se včas tam kam potřebují. Podle mě tenhle problém řidič řešit moc nemohl, ale nevím jaký názor na to máš ty.

    OdpovědětVymazat
  2. Stejně jako revizor, mohl zavolat polici a mít zavřený vůz i na úkor cestujících. Aspoň by se to na místě vyřešilo, protože je POTŘEBA to řešit pořád dokola, než se to stane rutinou a bude zahlížet

    OdpovědětVymazat